http://www.carllundin.se

Dag 3 - Stour Jierttá - Ijvvárláhko - Vájggánboullda

Äventyr i dimman och beslut

Från Simons turdagbok

Efter en ovanligt kall natt försökte jag starta köket. Efter 9 (!) försök lyckades jag få något som brann kontinuerligt.

Link to this page

Vi satte iväg med Stour Juerta på vår sida och tog sikte mot Bron. Vi befann oss snart i en labyrint med små kullar och stup med hängdrivor. Det var riktigt läskigt då det var nästan helt snöblint, så man inte kunde se skillnad på stup eller slätt. Vi vände och Operation Scott var således avslutad. Vi tog oss runt det läskiga området och hittade snart bron efter perfekt navigation med kompasskurs, riktmärken och GPS :P. Bron var fin, men i det lilla passet norr och ovanför på andra sidan satt en enorm driva och blockerade vår väg. Det hade krävts klättring utmed en 45+gradigt lutande driva med fritt fall ner i den 10 meter djupa ravinen nedanför. Vi vände österut. På kvällen omplanerade vi resterande tid...

Link to this page

Reflektioner ett år senare

Den tokigaste dagen! Vilken pers! Eftersom vi hade tagit en rätt lätt dag dagen innan låg vi nu redan efter lite i tidsplaneringen och idag siktade vi på att ta oss över Ivarlakto, över G-ravinen och ner i Rapadalen.

It was not to be. Istället vart det kaos i en labyrint. Världens omväg över Ivarlakto. Totalstopp vid bron. Vi slog läger en bit upp där vi visste att vi skulle kunna hitta en platt fin lägerplats.

Dagens siffror